Kérdések érzékeny fogak kezeléséről

Kérdések érzékeny fogak kezeléséről 1

Hidegre és melegre miért érzékeny a fogam?

Sokan szenvednek a fogak fokozott hőérzékenységétől. Számos oka lehet, többek között szuvasodás, ínyvisszahúzódás, fogszorítás/ csikorgatás stb. Minden képen érdemes fogorvoshoz fordulni, ha fogaink fokozottan érzékenyek hideg, meleg ingerekre.

Mit tehetek a fogínysorvadás ellen?

Kérdések érzékeny fogak kezeléséről 2

A fogínysorvadás kialakulásában számos tényező játszik szerepet, többek között genetikai tényezők és a nem megfelelő szájhigiéné. Az alapos fogápolás rendkívül fontos. Használjunk speciális fogágy betegség kezelésére kifejlesztett fogkémet és rendszeresen távolíttassuk el a fogkövet.

Mikor alakul ki fogszuvasodás?

A fogszuvasodás kialakulását nagyban elősegítik a rendszeresen fogyasztott cukros és savas ételek italok. Ügyeljünk rá, hogy fogyasztásuk után alaposan mossunk fogat.

Kérdések érzékeny fogak kezeléséről 3

Megelőzhető-e a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás teljes biztonsággal nem előzhető meg, azonban nagyban csökkenthető kialakulásának esélye. A megelőzés kulcsa a helyes táplálkozás és a rendszeres, helyes fogápolás.

Vérzik az ínyem, mit tegyek?

A vérző íny gyulladt ínyre figyelmeztet. Ínygyulladást rengeteg tényező okozhat, ezért ajánlatos fogorvoshoz fordulni vele. Azonban leggyakoribb oka az el nem távolított fogkő. Fogorvosa kíméletesen el tudja távolítani az íny alatti fogkövet.

Milyen veszéllyel jár a fogkő?

Az el nem távolított fogkő felelős első sorban a fogaink elvesztéséhez vezető fogágy betegség kialakulásáért.