Hogyan mossunk fogat?

Hogyan mossunk fogat 1

Hányszor ajánlott a fog mosás naponta?

Minden étkezés után javasolt fogat mosni, azonban rohanó életünk során előfordul, hogy erre nincs lehetőség. Ügyeljünk rá, hogy naponta minimálisan kétszer, lehetőleg reggel és este alaposan mossuk meg fogainkat. Ne feledkezzünk meg a fogköz tisztításról sem!

Mennyi ideig ajánlatos fogat mosni?

A fogmosás ajánlott ideje 3–5 perc. Mivel hajlamosak vagyunk 1–2 perc után úgy érezni, hogy már 5 perce mossuk fogainkat, érdemes órával mérni, hogy valójában a szükséges ideig mossuk fogainkat.

Milyen fogkefét használjak?

Fogászati rendelőnkben normál fogazat ápolására a 35 mm fejhosszúságú, medium sörte keménységű Oral B® Cross Action fogkefét ajánljuk. A fogközök tisztítására fogselymet használjunk.

Hogyan mossunk fogat 2

Milyen fogkrémet használjak?

A kereskedelemben kapható márkás fogkrémek mind megfelelő minőségűek, ezért normál fogazat esetén bármelyik megfelelő. Fogágy betegség és ínygyulladás esetén speciális fogkrémekre van szükség, ezekről érdemes fogorvosa véleményét kikérni.

Hogyan tisztítsam fogpótlásomat?

Rögzített fogpótlás esetén kitüntetett figyelmet kell szentelni a fogközök tisztítására. Erre legalkalmasabb a megfelelő méretű fogköz tisztító kefe, melynek kiválasztásához, érdemes fogorvosa segítségét kérni.

Kivehető fogpótlásunkat először fogsortisztító kefével és vízzel mechanikusan megtisztítjuk, majd valamely kereskedelemben kapható fogsortisztító tablettát alkalmazva fertőtlenítjük.

Mit jelent a szájhigiéné?

A szájhigiéné a fogak és a szájüreg komplex ápolását jelenti, melynek része egy jó fogkefe, fogköz tisztító segédeszköz és a megfelelő fogkrém. A fogak ápolását kellő rendszerességgel kell végezni, lehetőleg minden étkezés után.