Fogcsikorgatás fogszorítás. Mit tehetünk ellene?

Fogcsikorgatás fogszorítás 1

Fognyakaimon ék alakú hiányokat találtam, mi lehet az oka?

A fogak nyaki részén megjelenő ék alakú hiányok a fogak túlterhelésére figyelmeztetnek. Leggyakoribb oka az éjszakai fogszorítás, fogcsikorgatás. Mindenképpen ajánlatos fogorvoshoz fordulni a problémával, mert a probléma eredményesen kezelhető egy NTI® harapásemelő készülékkel.

Fogcsikorgatás fogszorítás 2

Fogaim fokozottan kopnak. Mi lehet az oka?

A fogak fokozott kopása, hasonlóan az ék alakú fognyaki hiányokhoz, éjszakai fogszorításra vagy fogcsikorgatásra utalnak. Legkorszerűbb terápiája az NTI® miniatűr harapásemelő készülék.

Éjszakai fogszorítástól szenvedek, tudok tenni ellene?

Fogcsikorgatás fogszorítás 3

Az éjszakai fogszorítástól sokan szenvednek, azonban sokan nem is tudnak róla. A probléma legkorszerűbb, fogászati terápiája az NTI®, miniatűr harapásemelő készülék. A szájban minimális helyet foglal el. Működése azon alapul, hogy a fogakat ért koccanások szájnyitási reflexet váltanak ki.

Miért ajánlott az NTI® harapásemelő készülék, és miben különbözik a hagyományos síntől?

Az NTI® harapásemelő készülék működése azon alapul, hogy a fogakat ért koccanások szájnyitási reflexet váltanak ki. Így valóban képes megszüntetni a fogszorítást. Ezzel szemben a hagyományos harapásemelő sín nem szünteti meg a fogszorítást, csupán a fogakat védi, azonban az állkapocsizület túlterhelését nem akadályozza meg.