Fogfehérítés

Elgondolkozott már rajta, hogy fehérebb, szebb fogakat szeretne? Bizonyára nem Ön az egyetlen! Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az esztétika és ehhez a szép, fehér fogak is hozzá tartoznak. Ma már van rá lehetőségünk, hogy sötétebb fogainkat fehérebbé varázsoljuk. Az esztétikus fogsor magabiztosabbá tesz bennünket. A fogfehérítés az egyik leggyakoribb kozmetikai beavatkozás a fogászatban. Világszerte évente sok millióan váltják valóra régi álmukat és fehéríttetik ki elszíneződött fogaikat.

Hogyan működik a fogfehérítés?

A felületi elszíneződések ma már gyorsan és biztosan eltávolíthatók polírpasztával vagy porszóró berendezéssel. A belső, mélyre ható elszíneződések fehérítésére rengetegféle módszer létezik, azonban a hatóanyag szinte minden esetben a karbamid- peroxid, illetve az abból keletkező hidrogén-peroxid, mely lebontja a pigment molekulákat.

A fogfehérítés előtt minden szuvas fogat be kell tömni és át kell polírozni, a fogkövet pedig el kell távolítani. A fogorvos által végzett fogfehérítési eljárásokat két csoportra oszthatjuk. Az egyik a rendelőben végzett, a másik az otthon végzett fogfehérítés.

Biztonságos a fogfehérítés?

Kijelenthetjük, hogy a szakszerűen, fogorvosi felügyelet mellett végzett fogfehérítésnek nincsen káros mellékhatása a fog szöveteire nézve, így az nyugodt szívvel végezhető. Ezt a tényt számtalan tudományos vizsgálat is alátámasztja. A fogfehérítés során esetenként fellépő érzékenység nem jelent veszélyt a fogakra nézve és csak átmeneti.

Milyen tartós a fogfehérítés eredménye?

A fogfehérítés eredménye tartós, így – ha elkerüljük az elszíneződést okozó hatásokat – évekig szép fogazattal rendelkezünk.